WELKOM OP DE PAGINA VAN GROEP 7!

 

 

 Het schooljaar is weer gestart. We zijn weer hard aan het werk! Op deze pagina zijn verhalen en foto's terug te vinden over wat we in allemaal doen. Deze stukjes worden soms door de kinderen geschreven en soms door de juf. We wensen jullie veel kijk- en leesplezier!

 

Groetjes de kinderen van groep 7 en juf Nina. 

 

 

 

Marshmallow challenge!

 

In het kader van groepsvorming hebben wij de marshmallowchallenge gedaan. Wat is dat? Er worden een aantal willekeurige groepjes gevormd in de klas. Elk groepje krijgt een aantal spaghettistokjes, plakband, een touwtje en een marshmallow. De opdracht: Bouw in 18 minuten een toren waarop de marsmallow blijft staan. Een uitdaging; waarbij goed overleggen, nadenken, proberen en vooral concentratie heel belangrijk is! En het is de toppers gelukt hoor! Er stonden een aantal prachtige bouwwerken!

 

 

Derde Kamer

 

Wij, groep 7, vormen enkele weken de Derde Kamer. Tijdens de lessen van de Derde Kamer leren we meer over de politiek in Nederland. Wat is Prinsjesdag? Wie is nu eigenlijk de baas van het land? Wat is een democratie? En zelf gaan we ook aan de slag. We bedenken een plan, en voeren een debat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief het Lover

Nieuwsbrief

Samen maken we Dalton levendig. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

E-mail: