Welkom!

 

 Wij zijn groep 4!

 

Op deze pagina schrijven we over de dingen die we meemaken in groep 4. Ook zijn er foto's te zien.

 

 

Ateliermiddag

Op donderdag 11 januari hebben we voor het eerst met groep 1 tot en met 4 een aterliermiddag gedaan. Met deze middag willen we het eigenaarschap van de kinderen bevorderen. De kinderen konden zelf kiezen welke activiteit ze gingen doen. Zo was er keuze uit onder meer knutselen, kleien, puzzelen, borduren, bouwen met blokken en spelen in de huishoek. Wat hebben we fijn samen gewerkt en gespeeld! En het leuke is; we gaan nog vaker van dit soort ateliermiddagen doen met groep 1 tot en met 4.

 

 

 

Van onderwaterdieren tot blikjestelefoon

De laatste tijd hebben we veel andere lessen gehad dan anders. Zo hebben we een onderwaterdier gestempeld met hout, schelpjes, touw en sponsjes. Ook hebben we kennisgemaakt met allerlei vormen van communicatie en ontdekt dat je met een blikjestelefoon echt kunt bellen. Wat was het een uitdaging om onze eigen naam in Morse te tikken en in seinvlaggen te tekenen! 

 

 

 

Tutorlezen met groep 7

In onze klas werken we veel samen met de kinderen uit groep 7. De kinderen uit groep 7 zijn onze maatjes bij het Rataplannen en bij het tutorlezen. We lezen samen een leesboek door én doen samen een spelletje. Zo wordt lezen nog leuker!

 

 

 

Kerstontbijt

Samen met groep 3 hebben we op vrijdag 22 december genoten van een heerlijk kerstontbijt, wat was het gezellig! Na het ontbijt hebben we gewerkt in ons kerstboekje, geluisterd naar een kerstverhaal, mooie tekeningen gemaakt en gekeken naar de kerstfilm Annabelle's Wens. Nu gaan we genieten van een welverdiende kerstvakantie, waarna we op maandag 8 januari weer hard aan de slag kunnen gaan. Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar! 

 

 

 

Bijna kerstmis

Onze klas is nu helemaal in kerstsfeer. We hebben een kerstboom, kerststal, lampjes én vooral veel mooie knutselwerken. In en buiten de klas zijn alle knutselwerkjes te bewonderen die tijdens de kerstmarkt (op dinsdag 19 december) worden verkocht. Kom kijken naar al dat moois!

 

 

De sneeuwpoppen die we op woensdag 13 december gemaakt hebben worden trouwens niet verkocht, want dan kunnen we er nog wat langer van genieten op ons prikbord!

 

 

Kerstcrea

De sneeuwvlokjes dwarrelen door de lucht. Het is hoog tijd om te beginnen met de voorbereidingen voor kerst. De hulpouders hebben super leuke knutsels bedacht om straks te verkopen op de kerstmarkt. In groep 4 hebben we op vrijdag 8 december een kerstkrans gemaakt van papier en plankjes versierd met glitters, knopen en ijsstokjes. Wat zijn ze mooi geworden! Op dinsdag 19 december worden de knutsels verkocht tijdens de kerstmarkt.

 

 

 

Bezoek van Sinterklaas

Op dinsdag 5 december kwam Sinterklaas bij ons op school. Wat waren we met z'n allen zenuwachtig voor dit bezoek! We hebben de Sint uitgelegd wat bussommen zijn, wat we nu eigenlijk doen bij Rataplannen en we hebben zelfs nog even Just Dance gedaan samen met de Pieten. Ook hebben we gezongen voor de Sint, heeft Saar een mooi liedje gespeeld op haar gitaar en waren er dansjes van Milou, Isa, Meike, Lena en Jesse. Wat hebben we genoten!

 

 

 

Pietengym

Op donderdag 30 november hadden we een hele speciale gymles. We hebben geleerd hoe we als echte Pieten moeten klimmen en klauteren. Ook hebben we geoefend met het gooien van pakjes. Als afsluiting hebben we een heel mooi diploma gekregen, ondertekend door de Sint!

 

 

 

Brandweer

Op woensdag 8 november zijn we samen met groep 3 naar de brandweer geweest. Brandweerman Edwin heeft veel verteld over de brandweer en kinderen vroegen hem het hemd van het lijf. We mochten zelfs nog even in een echte brandweerwagen klimmen!

 

 

 

Kinderboekenweek

Van 4 tot 15 oktober was het Kinderboekenweek. We hebben heerlijk gegriezeld, boeken verkocht en gesport.

 

 

 

Project zwerfafval

Wist u dat we dit jaar allerlei projecten doen in het kader van het 25-jarig jubileum van de school? Aan het begin van het schooljaar zijn we begonnen met het project zwerfafval. We hebben de omgeving van de school schoongemaakt en een echte tentoonstelling gemaakt met allerlei zwerfafvalkunstwerken.

 

Nieuwsbrief het Lover

Nieuwsbrief

Samen maken we Dalton levendig. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

E-mail: