Welkom op de pagina van groep 3.

 

 

Hallo allemaal!!

Wij hebben de afgelopen 6 weken al heel hard gewerkt en al echt leren lezen!!

De woordjes die wel al hebben geleerd zijn: ik, maan, roos, vis, sok, aan, pen, en, teen, een en neus!! Ook hebben we al echte schrijfletters geleerd!

  

  

Op dinsdag 3 oktober zijn we gestart met het thema 'griezelen' van de kinderboekenweek!! We hebben een hele enge griezelhoek ingericht waar de kinderen zelf heksensoep kunnen maken!

 En op woensdag 4 oktober hebben we een hele leuke spelenkermis gehad op school, waarbij de studenten van de Fontys allerlei spelletjes met ons samen deden!

  

Op woensdag 8 november zijn wij samen met groep 4 naar de brandweer geweest. Daar hebben we uitleg gekregen van de papa van Jetske over wat de brandweer allemaal doet. Ook hebben we een hele gave rondleiding gehad. En we mochten allemaal nog even in een echte brandweerwagen zitten. Het was super leuk en interessant!!

Op woensdag 15 november hadden wij op school een fietsverlichtingcontrole! Allemaal enthousiaste vaders, moeders en opa's controleerden onze mooie fietsen. Dat was leuk en gelukkig hebben ze nu weer allemaal goede verlichting!

 

Op donderdag 30 november hebben wij in de gymzaal laten zien dat wij al echte pieten zijn. Lopen op het dak, pakjes in de schoorsteen gooien, kunstjes doen, we kunnen het allemaal. Daarom hebben alle kinderen hun pietendiploma verdiend!!

De woensdag 24 januari zijn de nationale voorleesdagen begonnen!

De kinderen van groep 7 en groep 5 hebben tijdens het rataplannen ons voorgelezen uit een mooi prentenboek.

Ook doen we mee met de voorleeswedstrijd. De kinderen mogen eerst in de klas laten horen hoe goed ze kunnen voorlezen. Daar komt dan een winnaar uit naar voren. Deze winnaren per klas mogen volgende week vrijdag voor de groepen 1-2-3 en 4 voorlezen in de speelzaal. Dan wordt daar de grote voorleeskampioen van de onderbouw gekozen! We zijn benieuwd!

 

Nieuwsbrief het Lover

Nieuwsbrief

Samen maken we Dalton levendig. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

E-mail: